Weight watchers diyeti hakkında gerçekler

Weight Watchers Diyeti hakkındaki gerçekler dünyanın 30 farklı ülkesinde milyonlarca üyesi olan bir diyet programının ayrıntılarını bize gösterecek.

1963 yılında Brooklyn’de yaşayan bir ev hanımı olan Jean Nidetch tarafından bulunmuştur. Nidetch ve bir grup arkadaşı Queens’te her hafta toplanarak nasıl kilo kaybedecekleri konusunda sohbet etmişlerdir ve bu program bu sohbetlerden yola çıkarak şekillenmiştir.

Weight Watchers Diyeti Nedir?

Günümüzde Weight Watchers dünya çapında bilinen ve ABD’de bulunan en büyük kilo kaybı programıdır. Uzmanlar tarafından onaylanmaktadır ve birden fazla sistemle çalışmaktadır. Katılımcılar dilerse bulundukları lokasyonda var olan noktalara gidebilmekte, dilerse online olarak programa dahil olabilmektedir.

Program düzenli görüşmeleri, bireylerin kendi kendine yardımcı olabilecekleri eğitici bölümleri, grup desteğini ve özelleştirilmiş bir puanlama sistemini barındırmaktadır. Diyeti uygulayan bireylerin hedefleri ideal olarak kabul edilen 20 ila 25 vücut kitle indeksi arasında kalan bir değere ulaşmaktır.

Weight Watchers Topluluğu

Topluluğu Weight Watchers programı için oldukça önemlidir. Bu topluluk kilo vermek isteyen bireyler için birbirlerine destek olabilecekleri bir ortam sağlamaktadır. Bu uygulamaya kısa süreli katılımların da uzun süreli katılımlarda da başarılı sonuçlanması konusunda önemli olduğu söylenmektedir.

Bu destek sistemi katılımcıların devam eden süreçte daha güçlü ilerlemelerini sağlamaktadır. Kilo verme girişiminde bulunmak stresli olabilmektedir fakat bir topluluğa dahil olmak ve destek almak bu süreci daha kolay hale getirebilmektedir.

Üyeleri düzenli olarak toplantılara katılmaktadır. Bu toplantılarda, beslenme ve egzersizle ilgili bilgilerini güncelleme imkanı bulurlar ve kilo verme süreçleri değerlendirilir.

Boylarına göre ağırlıkları en az 2.3 kg fazla olan herkes Weight Watchers programına katılabilmektedir.

Toplantılara katılamayan bireyler, online topluluktan faydalanabilmektedir.

Weight Watchers Diyeti Koçluk Sistemi

Grup toplantılarından ayrı olarak, bu program katılımcılarına birebir koçluk hizmeti ve kişiselleştirilmiş bir plan hazırlamaktadır. Birebir çalışma yapılabilecek bir koç, yaşam koşullarınıza uygun bir kilo kaybı süreci oluşturmanızı kolaylaştırabilmektedir.

Katılımcılar koçlarıyla email, mesaj veya arama yoluyla iletişime girebilmektedir.

Nasıl İşe Yarar: Weight Watchers Diyeti ve Puan Listesi

Weight Watchers üyeleri belirli bir besini veya fiziksel aktiviteyi kısıtlamazlar. Bunun yerine kendilerini ölçebilecekleri bir puanlama sistemiyle günlük olarak durumlarını takip ederler. Bu da her gün kilo kaybı için gerçekleştirdikleri davranışları gözlemlemelerini sağlamaktadır. Üyeler puanlarını telefonlarına kaydedebilmektedirler.

Puanlama sistemi bireylerin uzunca bir süre kilo kaybetmelerini sağlamaktadır.

Puanların hesaplanması, yağ, şeker ve protein tüketimine dayandırılmaktadır. Protein miktarı ne kadar yüksek olursa, kazanılan puanlar o kadar azalmaktadır. Besinin yağ ve şeker oranı ne kadar yüksekse, sahip olacağı puan da o kadar yükselmektedir ve o besinden yeme şansınız o kadar düşmektedir.

Puanlar katılımcıları diyet davranışlarını değiştirme konusunda cesaretlendirmektedir, böylece daha fazla meyve, sebze, yağsız protein içeren besinler ve daha az yağlı ve şekerli besinler tüketmektedirler.

Örneğin;

  • Bir yumurta 2 puandır
  • İki yemek kaşığı yağsız cheddar peyniri 1 puandır
  • Doğranmış domates, soğan ve taze yeşillikler 0 puandır
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı 1 puandır

2 yumurtalı, cheddar peynirli, zeytinyağı kullanılarak pişirilmiş ve domates ve yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir omlet yiyen bir birey yaklaşık 4 puan kullanmaktadır. Eğer günlük kullanabilecekleri puan 30 puan ise o gün için 26 puanları kalmaktadır.

Bir katılımcının puanının belirlenmesi, ne kadar kilo kaybetmeleri gerektiğine bağlı olarak planlanmaktadır.

Örneğin, 7 kilo olan bir birey günde ortalama 18-23 puan harcama hakkına sahipken, 170 kilo ve üstü bireyler günde 32-37 puan harcama hakkına sahip olmaktadır.

Katılımcılar aynı zamanda, temizlik, yürümek veya bahçe işleri yapmak gibi aktiviteler için de “fit puanlar” kazanabilmektedir.

Dijital olarak puanların not edilebilmesi için bir uygulama bulunmaktadır.

Her birey kendine ait günlük ve haftalık hedef puanlama sistemine sahiptir.

Weight Watchers Diyeti Koruma ve Sürdürme Periyodu

Kilo kaybı süreci sonlandıktan ve hedef kiloya ulaşıldıktan sonra katılımcılar bir koruma sürecine girmektedir. Günlük harcayabilecekleri puan hakları 6 puan artış gösterir fakat tükettikleri besinlerin ve gerçekleştirdikleri aktivitelerin takibi devam etmektedir.

6 hafta boyunca basamak basamak tüketecekleri besin miktarını, kilo kaybı veya kilo artışı gerçekleşmeyecek bir noktaya kadar arttırırlar.

Bu 6 haftalık süreç boyunca, üyeler hedef kilolarına 0.9 kilo yakınlıkta durabilirlerse, “Hayat Boyu Üye” olmaya hak kazanmaktadırlar.

Hayat boyu üyeler programın toplantılarına, her ay kilolarını ölçmek ve 0.9 kilo kuralını gerçekleştirmek koşuluyla ücretsiz olarak girebilmektedir.

Hayat boyu üye olup kilo kurallarına uyamayan üyeler ise toplantılara katılmak için ödeme yapmak durumundadır ve dilerlerse yine aynı süreçlerden geçerek hayat boyu üyeliğin avantajlarını geri kazanabilmektedirler.

Yararları

The Lancet dergisinde 2011 yılında yayınlanan bir makaleye göre, 12 aylık bir süreçte, doktorların yönlendirmesiyle Weight Watchers programını takip eden bireyler, normal bir kilo verme süreci takip eden bireylere göre iki kat daha fazla kilo kaybı sağlamıştır.

Araştırmalardan çıkan sonuçlara göre,

American Journal of Lifestyle Medicine, dergisinde yayınlanan başka bir çalışmanın sonuçlarına göre 6 ay boyunca en az her üç Weight Watchers etkinliğinden en az ikisine katılan yetişkinler açlık glikoz ve insülin seviyelerini anlamlı olarak düşürmüştür ve kilo kaybı sağlamıştır.

İngiltere National Health Service (NHS) kilo kaybı sağlanması gereken veya isteyen bireyleri yönlendirmek adına 2011 yılında Weight Watchers programını “iyi bir ilk müdahale” yöntemi olarak değerlendirmiştir.

45 çalışmadan yola çıkan ve 2015 yılında Internal Medicine dergisinde yayınlanan gözlem araştırmasına göre “Weight Watchers” uzmanların kilo vermek isteyen hastalarına önerebileceği bir program olduğu belirtilmiştir.

Diyetinde radikal değişimler gerçekleştirmek isteyen bireyler bu durumun değerlendirmesini öncelikle bir sağlık uzmanıyla gerçekleştirmelidir.

Programa Nasıl Dahil Olunur?

Katılmak isteyen bireyler programa yalnızca online olarak veya bireysel olarak başvurabilmektedir. Yalnızca toplantılara katılma seçeneğini seçip, online opsiyonunu, koçluk sistemini veya her ikisini birden daha sonradan dahil edebilmektedir. Toplantılara katılmak önerilmektedir.

Programın sunacağı özellikler şu şekildedir:

  • Besin ve aktivite takibi
  • Kişiselleştirilmiş hedefler
  • Haftalık grup toplantıları
  • 7/24 online sohbet desteği
  • Fitness takip eden bir sistemle bağlantı kurma
  • Her hafta kilo ölçümü ve verilerin takibi için giriş yapılması
  • Bilgilendirme araç ve kaynakları
  • Kişisel koç ve sınırsız birebir telefon görüşmesi

Ayrıca Weight Watchers diyeti örneği görmek isterseniz, programının internet sitesinde de bireylerin kilo vermesini kolaylaştıracak farklı tarifler bulunmaktadır.

CategoryBlog
Fikirlerinizi merak ediyoruz...

*

E-posta adresiniz yayımlanmayacak

Copyright © 2015 - 2020 - Ataşehir Diyetisyen Coşku Mutlu

Sitemap